Această verificare este efectuată direct pe site-ul RAROM iar informațiile introduse în formularul de mai jos nu sunt salvate în baza noastră de date.

1. Ce este Inspecţia Tehnică Periodică (ITP)?

Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) este o verificare tehnică a autovehiculului care atestă capacitatea acestuia de a participa în condiţii de siguranţă la trafic. Partener Auto este autorizat de Registrul Auto Român (RAR) pentru a executa Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) la autoturisme și autoutilitare de până la 3500 kg.

2. La cât timp trebuie făcut ITP-ul?

Dacă ești posesor de autoturism ne vedem pentru inspecția tehnică la o perioadă de 2 ani.

Dacă mașina este mai veche de 10 ani, ITP-ul se face la 1 an!.

3. Pot să trec ITP-ul dacă am făcut tuning la mașină?

Modificările aduse automobilului precum becuri xenon aftermarket, folie neomologată, jante mai mari sau cauciucuri diferite de cele din certificatul de înmatriculare vor duce la respingerea automobilului. Aceste modificari pot trece doar doaca sunt omologate RAR!

4. Pot să trec ITP-ul dacă am anulat filtrul de particule la mașină?

Automobilele cu filtrul de particule anulat nu vor putea trece ITP-ul, iar posesorul va fi obligat să remedieze problema. Inspectorul ITP poate solicita înlocuirea filtrului distrus și aducerea sistemului de tratare a emisiilor la forma specificată de proiectant/producător.

5. Mașina a fost blocată de RAR la ITP. Ce s-a întâmplat?

Specialiștii RAR (Registrul Auto Român) verifică la rândul lor stațiile autorizate ITP, pentru a se asigura că acestea evaluează în mod corect automobilele și nu fac excese. Inspecția se face în timp real în baza de date a RAR, iar un inspector este trimis aleatoriu pentru a verifica corectitudinea angajaților de la stațiile ITP.

6. Unde se face inspecția ITP si ce presupune?

ITP-ul sau Inspecția Tehnică Periodică poate fi efectuată în stațiile, atelierele și service-urile auto ce dispun de echipamentele necesare și au fost autorizate de către Registrul Auto Român.

La inspecţia tehnică periodică se execută operaţiunile cuprinse în Planul de operaţiuni, al cărui model este prevăzut, în funcţie de categoria vehiculului rutier. Ordinea de executare a operaţiunilor precizate va fi stabilită de fiecare staţie în funcţie de fluxul de efectuare a inspecţiei tehnice periodice propriu, cu excepţia identificării, care va fi prima operaţiune efectuată.

 • identificare autovehicul (verificare serii caroserie si motor);
 • verificare aspect general (fara urme accident, echiparea conform cu CIV, etc);
 • verificare frane;
 • noxe;
 • faruri+instalatie electrica;
 • verificare jocuri;
 • fotografiere finala (dupa caz);
 • introducere date in calculator;
 • completare c.i. in anexa;
 • eliberarea documentelor autovehiculului;
 • fotografiere autovehicul

Aveți întrebări suplimentare?

Nu zitați să ne contactați pentru orice întrebări suplimentare sau pentru programare rapidă!

Contactaţi-ne

De ce ITP AUTO PROFI

Pentru a te mișca în deplină siguranță și cu încredere, îți specificăm faptul că serviciile Partener Auto Profi se definesc în primul rând prin garanție, atât pentru lucrări cât și pentru piese.

Partener Auto Profi este membru al reţelei de serviceuri auto Q-service (serviceuri europene),

Aflați mai multe

Acte necesare efectuare ITP

Verificați acum dacă aveți toate actele necesare pentru efectuarea verificării tehnice periodice in Piatra Neamț
Get started