Acte necesare pentru efectuarea ITP

(inspectiei tehnice periodice)

Iată ce trebuie verificat înainte de I.T.P.:

1. Luminile: verifică dacă toate luminile funcționează corespunzător – farurile, luminile de semnalizare, luminile spate, luminile de avarie, luminile de poziție și cele de frână. Roagă un prieten să te ajute în special cu luminile de frână.

2. Plăcuțele de înmatriculare: asigură-te că plăcuțele de înmatriculare sunt lizibile și curate.

3. Jante și pneuri: verifică dacă jantele și pneurile prezintă deteriorări și asigură-te că adâncimea benzii de rulare a pneurilor este de cel puțin 2 mm.

4. Parbriz: verifică să nu existe fisuri sau deteriorări pe suprafața parbrizului.

5. Ștergătoare: verifică dacă există rupturi sau găuri în materialul ștergătoarelor de parbriz și lunetă. Acestea trebuie să poată să mențină geamul curat.

6. Lichid de spălare geamuri: înainte de ITP completează nivelul de lichid de spălare geamuri – dacă rezervorul este gol, poți pica testul ITP.

7. Combustibil și ulei de motor: verifică dacă nivelul de combustibil și ulei de motor sunt adecvate, deoarece tehnicienii vor avea nevoie de ambele pentru a testa nivelul de emisii ale autovehiculului.

8. Scaune și centuri de siguranță: toate centurile de siguranță trebuie să fie intacte și să se blocheze la cuplare. De asemenea, scaunul șoferului trebuie să poată fi reglat în față și în spate.

9. Claxon: verifică claxonul printr-o apăsare scurtă. Dacă nu funcționează, acesta trebuie reparat.

10. Luminile de avertizare de pe panoul de instrumente: verifică dacă toate luminile se aprind și se sting când introduci cheia în contact, precum și dacă funcționează vitezometrul.

11. Pachetul legislativ obligatoriu: nu uita să verifici dacă este complet și ÎN TERMEN DE VALABILITATE! Acesta trebuie să conțină: trusa de prim ajutor, setul de triunghiuri reflectorizante, stingător și vestă reflectorizantă.

Pregăteşte-ţi mașina pentru noua inspecţie!

0 +

ITP-uri efectuate

0 +

Clienți satisfăcuți

Se apropie termenul la care îţi expiră inspecţia tehnică periodică a automobilului?

Pentru nelămuriri sau detalii suplimentare vă rugăm să luați legătura cu inspectorii de la stația ITP iar aceștia vor găsi cea mai bună soluție pentru dvs.
Verifică valabilitate ITP